Skrati URL

Što?

Čemu služi ova stranica?

 

Pomoć

Kratki opis mogućnosti

 

Zanimljivosti

O URL-ovima, preglednicima i...

 

Kratki opis mogućnosti

Opis polja

  • DUGI URL - Potpuna adresa stranice ili dokumenta koju želite skratiti. Najjednostavniji način je da ju iskopirate iz polja address ili location bar vašeg preglednika.
  • ŽELJENA ADRESA - Željena kratica za vaš dugi URL. Nije obavezan unos, ako ništa ne navedete Skrati.Net će vam ponuditi kraticu sastavljenu od slučajnog niza znakova.
  • ZAŠTITNI KLJUČ - Ako unesete zaštitni ključ (zaporka, lozinka, password), onda će prije preusmjeravanja na orginalni URL, korisnik trebati unijeti taj ključ. URL-ovi sa zaštitnim ključem ne pojavljuju se u statistikama.

Bookmarklet

Bookmarklet: Skrati.Net - mišem odvucite ovaj link na bookmarks ili links toolbar vašeg preglednika. Kad se nalazite na stranici čiji link želite skratiti dovoljno je da kliknete na Skrati.Net...

Ugniježđeni URL-ovi

Skrati.Net podržava ugniježđene URL-ove, ukoliko imate potrebu za čestim skraćivanjem URL-ova s neke adrese, pri čemu se mijenja samo zadnji dio adrese, možete skratiti glavnu adresu i kasnije samo na tu glavnu adresu nadodajete zadnji dio adrese. Komplicirano? Slijedi primjer...

http://wolfwoodscrowd.info je relativno duga i komplicirana adresa i nepraktično je ukoliko je nekome trebate izdiktirati. Ostatak adrese je ponekad puno jednostavniji.
Npr. http://wolfwoodscrowd.info/2007/01/13/flashearth/
Pretpostavimo da želite napraviti kraticu za postove u prvom mjesecu. Definirate kratku adresu http://skrati.net/vuk koja će preusmjeravati na http://wolfwoodscrowd.info/2007/01/, pa sve adrese koje imaju zajednički prvi dio možete navoditi kao

http://skrati.net/vuk/13/flashearth što je kraći dio za http://wolfwoodscrowd.info/2007/01/13/flashearth/

Savjeti

Za kratku adresu koristite samo brojeve i mala slova engleske abecede.

Poželjno je da adresa bude što kraća i razumljivija. Maksimalni broj znakova je 25, ali to ne znači da ih sve morate iskoristiti.